TWINparties - Utrecht

TWINparties 

HET FEEST VOOR VROUWEN DIE VAN VROUWEN HOUDEN

2023

26 maart | 23 april | 21 mei | zomerstop

24 september | 22 oktober |19 november 

17 december | 1 januari 2024

OVER ONS

TWINparties is hét vrouwenfeest voor vrouwen die van vrouwen houden. We richten ons op de 40UP doelgroep lesbische en bi-seksuele vrouwen, maar alle leeftijden zijn natuurlijk welkom. 


TWINparties vindt haar oorsprong in KRIJG’t vrouwenfeesten en THIS=USevents. Het eerste vrouwenfeest was op 26 januari 2006 in cafe ’t Heen en Weer. De naam KRIJG’T kwam dus van: “KRIJG’T “heen en weer”. 

KRIJG’T werd al snel populair en op een goed moment groeide we uit ons jasje. We moesten op zoek naar een grotere locatie en daarmee ook naar een andere naam. Aanvankelijk dachten we onze nieuwe locatie gevonden te hebben in Club LUX aan de Oudegracht  maar die locatie was in een kelder en dat bleek niet meer passend. Vrouwen willen niet meer hoeven feesten onder de grond en we gingen opzoek naar een betere locatie. Deze vonden wij in Cafe Hofman aan het Janskerkhof. Een geweldige locatie. Een open sfeer, lekker eten, een terras en hele fijne bediening. Jaren hebben we daar feesten kunnen organiseren. Altijd druk bezocht. De coronacrisis gooide roet in het eten. Na 2,5 jaar coronapauze besloot Hofman geen besloten feesten meer te willen bieden. We moesten opzoek naar een nieuwe locatie. Het geluk bleek met ons want sinds november 2022 mogen we onze feesten organiseren in NOLA aan de Mariaplaats. Super dicht bij het station, lekker eten, veel gezelligheid, een terras, fijn personeel en een stuk groter. 

We voelen ons als een vis in het water bij club NOLA en we groeien gestaag door. De feesten worden ook nu weer druk bezocht en onze gasten zijn razend enthousiast. 


Naast TWINparties, wat altijd op een zondag plaatsvindt, hebben we nog een concept en dat heet THIS=USevents. Deze feesten zijn op een vrijdag of zaterdag en later op de avond (bij voorkeur tussen 21:00 en 02:00 uur) Tijdens roze Zaterdag en soms als we er zin in hebben organiseren we deze feesten.


Waarom heet TWINparties TWINparties, wordt ons vaak gevraagd. Tja dat is eigenlijk zo ontstaan. We hadden ergens in 2010 bedacht dat het leuk zou zijn om altijd samen met een ander Women Only event een gezamenlijk feest te organiseren. Vandaar de naam TWIN (met zijn tweeën) Echter, het is ons maar een paar keer gelukt om een partner te vinden die met ons samen wilde feesten maar TWINparties bleek op zichzelfstaand  ook een hit. Ondertussen is de naam niet meer weg te denken uit het leven van veel, heel veel, vrouwen en dus veranderen we daar niets meer aan. Vrouwen die graag en vaak naar TWINparties gaan worden ook wel eens Twinners genoemd.


TWINparties is lange tijd organisatorisch ondergebracht geweest bij Travel Women. Samen met Marleen Baerveldt, die de eigenaar is van Travel Women worden er ook heel wat feestjes en festiviteiten op het mooie eiland Lesbos georganiseerd tijdens het Women Festival in mei en september. Neem dus ook eens een kijkje op de website van Travel Women. Daar waar het ons leuk lijkt werken TWINparties en Travel Women nog steeds samen.


Brenda is het gezicht van TWInparties. In het dagelijks leven is zij manager in de jeugdzorg. Zolang zij zich kan heugen is ze op vrouwenfeestjes te vinden en organiseerde ze deze ook al in de jaren 80.   Sinds 2006 dus  opnieuw en op grote schaal.  

Zoals het er nu naar uitziet, gaat ze dat nog zeker 20 jaar doen ;-)

CONTACT

Brenda Oosterbaan

info@brendaoosterbaan.nl

Whatsapp: 0639490533

TWINparties 

Nola Utrecht

Mariaplaats 11

3511LJ UTRECHT